Konsernin esittely

PunaMusta Media Oyj on kotimainen media-, näkyvyys- ja painoliiketoiminnan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 720 alan osaajaa. PunaMusta Media -konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 106 miljoonaa euroa. Yhtiön osake on listattuna Nasdaq Helsinki Oy:ssä, ja se kuuluu Kulutuspalvelut-toimialaluokkaan, markkina-arvoryhmässä pienten yhtiöiden segmenttiin.

Konsernin medialiiketoimintaan kuuluvat sanomalehti Karjalaista kustantava Sanomalehti Karjalainen Oy, kuutta paikallismediaa (Outokummun SeutuPielisjokiseutuPogostan SanomatYlä-KarjalaLieksan Lehti ja Parikkalan-Rautjärven Sanomat) kustantava yhtiö PunaMusta Paikallismediat Oy sekä Karjalan Heili -kaupunkimediaa kustantava Karelia Viestintä Oy.
Toimialaa täydentää Radio Rex -radiokanava, joka on osa Sanomalehti Karjalainen Oy:tä.

Vuonna 1874 perustettu Karjalainen on maan kolmanneksi vanhin suomenkielinen sanomalehti. Karjalaisen painettua lehteä ja digitaalista näköislehteä lukee päivittäin 77 000 lukijaa. Karjalaisen kokonaistavoittavuusluku eli lehden keskimääräisen numeron lukijamäärä lisättynä keskimääräisen viikon aikana lehden eri digitaalisia versioita käyttäneiden nettomäärällä on 160 000 lukijaa. Kokonaistavoittavuudella mitattuna Karjalainen on Suomen 11:nneksi suurin 7-päiväinen sanomalehti. (KMT 2021) Vähintään kerran viikossa painettua lehteä tai Karjalaisen verkkopalveluita lukee jo 183 000 eri ihmistä.

Medialiiketoiminnan johtajana toimii sanomalehti Karjalaisen toimitusjohtaja/päätoimittaja Pasi Koivumaa.

Konsernin näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluvat yhtiöt palvelevat asiakkaitaan erottuvien markkinoinnin kokonaisratkaisujen avulla muun muassa aikakaus- ja sanomalehtien sekä mainospainotuotteiden ja viestinnän materiaalien painamisessa, niiden sisällöntuotannossa ja suunnittelussa, suurkuvaratkaisuissa, brändinhallinnan ratkaisujen sekä digitaalisen näkyvyyden palveluntarjoajana. Näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluvat yhtiöt ovat PunaMusta Oy, PunaMusta Coloro Oy, Gredi Oy, PunaMusta Profilight Oy, RockOn Oy, Forssan Kirjapaino Oy, PunaMusta Direct Oy ja PixMill Estonia Oü.

Näkyvyys- ja painoliiketoiminnan johtajana toimii PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan.