Konsernin esittely

PunaMusta Media Oyj on kotimainen media-, näkyvyys- ja painoliiketoiminnan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 660 alan osaajaa. PunaMusta Media -konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 103 miljoonaa euroa. Yhtiön osake on listattuna Nasdaq Helsinki Oy:ssä, ja se kuuluu Kulutuspalvelut-toimialaluokkaan, markkina-arvoryhmässä pienten yhtiöiden segmenttiin.

Konsernin medialiiketoimintaan kuuluvat sanomalehti Karjalaista kustantava Sanomalehti Karjalainen Oy, kuutta paikallislehteä (Outokummun SeutuPielisjokiseutuPogostan SanomatYlä-KarjalaLieksan Lehti ja Parikkalan-Rautjärven Sanomat) kustantava yhtiö PunaMusta Paikallismediat Oy sekä Karjalan Heili -kaupunkilehteä kustantava Karelia Viestintä Oy.
Toimialaa täydentää Radio Rex -radiokanava, joka on osa Sanomalehti Karjalainen Oy:tä.

Vuonna 1874 perustettu Karjalainen on maan kolmanneksi vanhin suomenkielinen sanomalehti. Karjalaisen painettua lehteä ja digitaalista näköislehteä lukee päivittäin 83 000 lukijaa. Karjalaisen kokonaistavoittavuusluku eli lehden keskimääräisen numeron lukijamäärä lisättynä keskimääräisen viikon aikana lehden eri digitaalisia versioita käyttäneiden nettomäärällä on 170 000 lukijaa. Kokonaistavoittavuudella mitattuna Karjalainen on Suomen 11:nneksi suurin 7-päiväinen sanomalehti. (KMT 2020) Vähintään kerran viikossa painettua lehteä tai Karjalaisen verkkopalveluita lukee jo 200 000 eri ihmistä.

Medialiiketoiminnan johtajana toimii sanomalehti Karjalaisen toimitusjohtaja/päätoimittaja Pasi Koivumaa.

Konsernin näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluvat yhtiöt palvelevat asiakkaitaan erottuvien markkinoinnin kokonaisratkaisujen avulla muun muassa aikakaus- ja sanomalehtien sekä mainospainotuotteiden ja viestinnän materiaalien painamisessa, niiden sisällöntuotannossa ja suunnittelussa, suurkuvaratkaisuissa, brändinhallinnan ratkaisujen sekä digitaalisen näkyvyyden palveluntarjoajana. Näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluvat yhtiöt ovat PunaMusta Oy, PunaMusta Digital Oy, Gredi Oy, Forssan Kirjapaino Oy, PunaMusta PixMill Oy ja sen virolainen tytäryhtiö PixMill Estonia Oü sekä Profilight Oy.

Näkyvyys- ja painoliiketoiminnan johtajana toimii PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan.