Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj muuttaa nimensä PunaMusta Media Oyj:ksi

Media- ja painokonserni Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj muuttaa nimensä PunaMusta Media Oyj:ksi. Konserni on laajentunut valtakunnalliseksi media- ja painoalan toimijaksi, eikä nykyinen nimi kuvaa enää yhtiön liiketoimintaa.

Nimenmuutosehdotus hyväksyttiin Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n yhtiökokouksessa perjantaina 29.3.2019 yksimielisesti. Nimenmuutos PunaMusta Media Oyj:ksi otetaan konsernissa virallisesti käyttöön kaupparekisteriprosessin jälkeen huhti-toukokuun 2019 aikana.

Konserni on laajentunut voimakkaasti yritysostoilla viimeisen vuoden aikana. Konserni hankki viime syksynä digi- ja offset-tuotteiden painamiseen erikoistuneen Erweko Oy:n, perinteikkään painotalo Forssan Kirjapaino Oy:n sekä medialogistiikan ammattilaisen Faktor Oy:n. Maaliskuun lopulla yrityskaupat tehtiin oululaisen Satavisionin print-liiketoiminnasta. Pohjois-Karjalassa konserni on ostanut myös kaksi radiokanavaa osaksi lehtiliiketoimintaansa.

– Yrityskauppojen ja valtakunnallisen laajentumisen myötä nimiuudistus on hyvin ajankohtainen, sillä perinteinen nimi ei enää kuvaa yhtiön liiketoimintaa. Uudistuksella vastataan ajan vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin laajentaa liiketoimintaa, Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen perustelee.

PunaMusta Media -nimessä yhdistyy niin konsernin pohjoiskarjalaiset juuret Karjalan värien muodossa sekä konsernin liiketoiminta.

– Uudella nimellä haluamme viestiä valtakunnallista vaikuttavuutta ja kertoa osaamisestamme digitalisoituvassa maailmassa. Konsernin painotoimialan vahva brändi on PunaMusta, joka tunnetaan suomalaisen graafisen teollisuuden kokeneena painotuotteiden toimittajana. Media puolestaan kuvaa lehtitoimialaamme, toteaa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin markkinointijohtaja Kaija Oksanen.

Lisätietoja:
Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj, toimitusjohtaja Raimo Puustinen, p. 0500 975 873.
Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj, markkinointijohtaja Kaija Oksanen, p. 050 475 0970

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on kotimainen media- ja painotoimialan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 600 alan osaajaa. Konsernissa on Sanomalehti Karjalaisen lisäksi kuusi muuta sanomalehtiyhtiötä ja kaksi paikallisradiokanavaa. Konsernin painotoimialaan kuuluvan PunaMusta Oy:n liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospainotuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta. Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa (2018).  www.pkkoyj.com