PunaMusta Oy on ostanut Satavision Oy:n print-liiketoiminnan

POHJOIS-KARJALAN KIRJAPAINO OYJ Pörssitiedote 27.3.2019 klo 13.00

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Oy on ostanut oululaisen graafisen tuotannon ja yritysnäkyvyyden lisäämisen palveluihin erikoistuneen Satavision Oy:n print-liiketoiminnan. Liiketoimintakaupan kauppahinta on 0,4 miljoonaa euroa, joka maksetaan käteisellä Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n kassavaroista. Liiketoiminta siirtyy PunaMustalle 1.4.2019 alkaen.

Satavision Oy:n print-liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2018 oli 1,1 miljoonaa euroa. Liiketoimintakaupassa siirtyvät varat ovat noin 0,2 miljoonaa euroa. Kaupassa ei siirry olennaisia velkoja. Liiketoiminta työllisti vuonna 2018 yhdeksän henkilöä, jotka siirtyvät PunaMusta Oy:n palvelukseen.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin painotoimialan kasvustrategiaa. Investoinnin avulla konserni laajentaa suurkuvapainamisen liiketoimintoja, ja samalla konsernin palveluvalikoimaan tulee uutta tarjontaa digitaalisten ratkaisujen ja autoteippausten myötä. Solmitulla liiketoimintakaupalla saadaan lisää osaavaa henkilökuntaa sekä asiakkuuksia varsinkin Pohjois-Suomeen.

Liiketoimintakaupalla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta konsernin vuoden 2019 liikevaihtoon ja tulokseen.

Joensuussa 27. maaliskuuta 2019

POHJOIS-KARJALAN KIRJAPAINO OYJ

Raimo Puustinen
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:
Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen,
puh. 0500 975 873

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n painotoimialan johtaja Jari Avellan
puh. 050 323 3885

TIEDOTTEEN JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
keskeiset tiedotusvälineet
www.pkkoyj.com

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on kotimainen media- ja painotoimialan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 600 alan osaajaa. Konsernissa on Sanomalehti Karjalaisen lisäksi kuusi muuta sanomalehtiyhtiötä ja kaksi paikallisradiokanavaa. Konsernin painotoimialaan kuuluvan PunaMusta Oy:n liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospainotuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta. Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa (2018).