Yhteistoimintaneuvottelut päättyneet PunaMusta Media -konsernissa

PUNAMUSTA MEDIA OYJ SISÄPIIRITIETO 28.10.2019 KLO 9.30

PunaMusta Media -konsernin painotoimialan pienpainamisen ja medialogistiikan liiketoimintoja PunaMusta Oy:ssä, Erweko Oy:ssä ja Faktor Oy:ssä koskevat 28.8.2019 aloitetut yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tavoitteena oli parantaa konsernin painotoimialan kilpailukykyä ja pystyä vastaamaan muuttuvaan markkinatilanteeseen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja. Neuvotteluissa henkilöstön vähentämistarve oli enintään 50 henkilöä.

Yt-neuvottelujen tuloksena henkilöstön määrä vähenee yhteensä 44 henkilöä, mutta uudelleenjärjestelyjen ansiosta 31 irtisanotuista pystytään tarjoamaan töitä konsernin muissa toimipisteissä. Vähennystarvetta saatiin pienennettyä karsimalla päällekkäisyyksiä toimitiloissa ja tuotantolaitteissa. Lisäksi säästöjä saadaan henkilöstön luontaisen poistuman, osa-aikaistusten ja määräaikaisten työsuhteiden lopettamisen kautta. Näillä henkilöstövähennyksillä sekä toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä ja tehostamisilla saavutetaan neuvotteluille asetettu 2,5 miljoonan euron säästötavoite. Kustannussäästöistä arvioidaan toteutuvan tilikaudella 2020 yli puolet ja kaikki kustannussäästöt toteutuvat viimeistään vuoden 2021 toisella vuosipuoliskolla. Mahdolliset uudelleenjärjestelyihin liittyvät kertaluontoiset kulut selviävät vuoden 2019 viimeisen kvartaalin aikana.

Joensuussa 28. lokakuuta 2019

PUNAMUSTA MEDIA OYJ

Raimo Puustinen
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:
PunaMusta Media Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen,
puh. 0500 975 873

TIEDOTTEEN JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
keskeiset tiedotusvälineet
www.punamustamedia.fi

 

PunaMusta Media Oyj on kotimainen media- ja painotoimialan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 650 alan osaajaa. Konsernissa on Sanomalehti Karjalaisen lisäksi kuusi muuta sanomalehtiyhtiötä ja kaksi paikallisradiokanavaa. Konsernin painotoimialaan kuuluvan PunaMusta Oy:n liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, yritysnäkyvyyden luomisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospaino-tuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta. PunaMusta Media -konsernin liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa (2018).